Proiecte Europene
Cursuri (gratuite, finantate prin proiectul european POS DRU)

IPROLAM participa la doua proiecte cu fonduri europene nerambursabile, POS DRU si Eureka!

POS DRU
IPROLAM SA este certificat pentru sustinerea cursurilor PROFMEC

Statele Membre şi regiunile Uniunii Europene au acces la finanţare din Fondul Social European în cadrul unei perioade de programare de şapte ani. Actualul exerciţiu de programare se desfăşoară pe perioada 2007-2013.

Pentru a beneficia de asistenţa FSE, Statele Membre elaborează programe operaţionale care sunt implementate de actori socio-economici, precum instituţii de învăţământ, furnizori de formare profesională, IMM-uri, camere de comerţ şi industrie, parteneri sociali, ONG-uri, instituţii publice, autorităţi locale etc.

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 a fost elaborat în cadrul unui larg proces partenerial. Prin aceste consultări s-a urmărit:

Obţinerea acordului partenerilor în stabilirea obiectivelor prioritare de dezvoltare; Asigurarea transparenţei în procesul de elaborare; Creşterea angajamentului şi implicării partenerilor.

Citeste mai mult

EUREKA!
Proiecte de cooperare internationala in reteaua EUREKA si Programul EUROSTARS

SCOP:
Proiecte CDI pan-europene dezvoltate in cadrul Initiativei EUREKA si Programului EUROSTARS.

EUREKA este o retea reputata de cooperare pan-europeana, locul unde companiile care isi bazeaza afacerile pe produse, tehnologii, servicii lansate prin CDI pot sa dezvolte proiecte comune cu parteneri companii sau organizatii de cercetare rezidente in tarile membre ale Initiativei.

EUROSTARS este un Program European de finantare a IMM-urilor dezvoltat de Initiativa Eureka si Comisia Europeana in baza articolului 169 al tratatului european. Proiectele se depun la Secretariatul EUREKA si sunt evaluate in vederea selectarii pentru finantare de experti internationali acreditati ai Programului.

CLUSTERELE Eureka sunt initiative strategice care aduna actori importanti reprezentati de companii care investesc puternic in CDI si au drept scop dezvoltarea de proiecte comune de cercetare. Proiectele se depun in cadrul apelurilor la Secretariatele clusterelor si sunt evaluate in vederea obtinerii finantarii de experti internationali acreditati acestora.

Proiectul este propus de un agent economic, individual sau in colaborare cu alti agenti economici şi / sau entitati de cercetare, din domeniul de activitate al acestuia / acestora in cadrul colaborativ al unui proiecte EUREKA sau EUROSTARS dezvoltat in retea.

Descarca documentele IPROLAM-Eureka!

Clienți și colaboratori:

Despre Noi | Servicii | Noutăți | Referințe-Clienti | Proiecte Europene | Politica de confidenţialitate | Contact